| | Ayrıldım senden acı veren kanatan onca kelime yüreğime bir katran gibi çöktü yine sabahı çıkaramayacağım halbuki ben seni severek uykusuz kalmaya razıydım
Ne davamızı anlayabilecek bir kız bulabildik ne de bir kızın anlayacağı kadar basit olabildik kız dediğin
İstanbul gibi olmalı fethi zor fatihi tek olmalı
Hani gözler vardır sözleri anlatır hani sözler vardır gözleri yaşartır hani anlar vardır değeri geç anlaşılır bir de aşk vardır bana seni hatırlatır
Sevdiğiniz zaman aşk o kadar büyüktür ki bir bütün olarak içimize sığmaz sevdiğimiz insana doğru yayılır.(Marcel Proust)
Seversin, kavuşamazsın, aşk olur." - Bir Anadolu köylüsü
"Aşk bize güç veren tek özgürlük yitimidir." – Aragon
"Zorlu olan: Kişinin kendi içindeki Aşk´i yaşatmayı bilmesidir şüphesiz. Daha da zorlu olanı: İki kişinin, karşılıklı, günden güne aynı Aşk´ı beslemeleri, Tutku´ya yasama hakki vermeleridir." - Enis Batur
"Düzmece sevginin kendine özgü yazgısı var: Kısa sürede ya sen onu yer bitirirsin, ya o seni yer bitirir." – Nermi Uygur
"Ancak söylenmemiş aşklar aşktır." - William Blake
"Aşk göz açtırmayan bir derttir. Bu derdin ilacı acısıyla oranlı olmalıdır. Bu öyle bir hastalıktır ki, hasta zevk alır. Öyle bir acıdır ki dert sahibi arzu eder. Bu derde kim uğrarsa artık iyileşmek istemez. Acı çeken ise, bu acıdan kurtulmayı dilemez." - İbn Haz m
"Aşk kişiler arası bir ilişkidir: Yani, sahiplenmede aradığımız şey, sahiplenilen kişinin kendisini vermesidir. Bizim hoşumuza giden, bu verişteki kişiliktir, yoksa verilen nesne değil. Ten, güzellik, zekâ verilmedikleri sürece aşktaki çekiciliklerini yitirirler. Bunlardan zevk alınabilir, ama sevilemez." - Jerome-Antoine Rony
"Eğer kalbim sonsuza dek sevmeyecek kadar aşağılık olsaydı, dişlerimle parçalardım onu." - Napoleon Bonaparte
"Aşk var, ama âsık olmak kolay mi?" - Artun Ünsal
"Toplumumuzda aşk´ta bireyin önemi yok pek. Daha çok etsiz, kansız, düşsel, kavramsal bir sevgili söz konusu. O sevgiliye de el sürülmez elbet tövbe tövbe..." - Tomris Uyar
"Aşkta engel ne kadar büyükse aşk da o kadar büyük olur." - Tan Oral
"Aşk yaşayan varlığa biçim veren önemli kategorilerden biridir." - Georg Sim mel
Ben de herkes gibi gülüyor,ağlıyor,üzülüyorum belki ama bir zamanlar sıkça yaptığım bir şeyi artık yapmıyor artık sevmiyorum,halbuki ben aklimi şeytana satmadım, insanların duygularıyla oynamadım,fikirlerimi meyhane köselerinde esir bırakmadım, her şeyden önemlisi kalbimi para ve menfaat için satmadım kirletmedim, hep kaybettim çünkü ben annemi dinlemedim
Hayat bir tiyatro yasamak bir dram sevmek bir hata ölmekse bir hiçtir
İnan hiçbir şey beni seni düşünmek kadar mutlu etmiyor
Yıllar bedenleri yıpratır,fakat ruhlar daima dinç kalır tıpkı içimizde yaşattığımız sevgiler gibi.
İçimde Öyle Güzelsin Ki Onu Seninle Kirletmeyeceğim
Aşk bir vazoya benzer bir gün kırılır ama güllerin kokusu içinde kalır.
Yaz gelince çayır çimen otlanır,aşık olan her derde katlanır.
Bir bakış bir bakışa bilsen neler anlatır, Bir bakış bir aşığı senelerce ağlatır.
Herkesi sevebilirdim , sevmeye seninle başlamasaydım
Unuttum demek bile onu hatırlamaktır.
Zaman sadece alışmayı öğretir unutmayı değil
Aşıklar, sevgililerinin kusurlarını ancak "sevginin büyüsü çözüldüğü zaman" fark ederler.
Sevenim ne kadar severse sevsin ; sevilen her zaman nankördür.
Beni fotoğrafıma bakıp da hatırlamanı değil; hatırlayıp fotoğrafıma bakmanı isterim.
Arkadaşlıklar aşka dönüşebilir,Ama aşklar arkadaşlığa asla dönüşemez.
Uykum delik deşik,dönmeyeceğini bilsem de; içimde hep bir umut sevmeyeceğini bilsem de
Seni severim seni seveni de severim,seni benden fazla seveni kurşuna dizerim
Çayımız sıcak dostluğumuz gibi çayımız kaçak sevdamız gibi.
Aşk uçurumun kenarındaki bir güle benzer koparılması güç sahip olması güzeldir.
Kimseye değer verme ya onu kaybedersin ya da kendini mahvedersin
En tatlı şarkılar en acı duyguları dile getirir.
Sen dünya için insanlardan birisin , bir insan için sen onun dünyasısın .
Gerçek Sevgi İyilik gördüğünde artmayan kötülük gördüğünde azalmayandır
Beraber ağlamaktaki tatlılık kadar hiçbir şey kalpleri birbirine bağlamaz. (Rousseau)
Arkadaş kış ortasında yaz getiren,dost çöl ortasında suyunu paylaşandır.
Aşk bir bağsa aramızda,iki ucu da elinde ise ya beni çöz ya kendine bağla.
Sev seni seveni sevende sevsin seni sevmezsen sen seni seveni sevende sevmez seni.
Sevginin ve aşkın ne vatani, ne gümrük kapıları, ne de üniforması olur.
Eğer beni terk edersen bende seninle gelebilir miyim?
Dünya bir tiyatrodur dediler bana da bir rol verdiler en zor rol benimmiş sevdiğini unut dediler
Aşk kızamık gibidir ne kadar geç yakalanırsan o kadar tehlikelidir
İnsanlar; Çiçekleri severler ama, koparırlar Ağaçları severler ama, keserler.Hayvanları severler ama, avlarlar.Birinin bana seni seviyorum demesinden korkuyorum.
Ağlamak Hiçbir Zaman Acizliğin Değil Biriken Duyguların Eseridir
Her Gülde Diken Olur Ama, Katiyen Dikende Gül Olmaz.
Bütün gün uyuyorum, bana deli diyorlar, budalalar, rüyamda seni gördüğümü bilmiyorlar..
Eğer bir gün o hiç ayrılmamacasına sarıldığım ölümle uzaklara gidersem, yağmurlara emanetsin..
Aramızdaki mesafeler ne kadar uzun olursa olsun sonsuzluğa giden tüm yollara adını yazdım, hangi yoldan geçersen geç seni sevdiğimi okuyacaksın.
Seni ben değil, gözlerim seçti, onlar sevdi onlar beğendi, sen benim değil onlarınsın, bana ne gittiğin zaman onlar ağlasın..
Yemin ettim senin üstüne yemin ettim sevmem bir daha, çekerim ben acıyı dertleri, seveceksen beklerim bir ömür seni..
Sokakta bir kız gördüm, takıldı gözlerim gözlerine, aşığım zannetti beni kendine, halbuki ne bilsin, benziyordu gözleri gözlerine..
Ayrılık bile ağlardı, ayrılığı tanısaydı, utanırdı felek ettiğinden, aşkı tanısaydı..
Ayrılık unutanlara mahsus!ben seni hiç unutmadım ki..
ben senden hiç ayrılmadım ki..
Bir bakisin manası hiçbir lisanda yoktur, bir bakış bazen şifa, bazen zehirli bir oktur, bir bakış bir aşığa neler neler anlatır, bir bakış bir aşığı senelerce ağlatır..
Oh, yine yağmur yağıyor, neyi ıslatmak istiyor acaba, bahçe desen, ıslak.. Cadde desen, ıslak.. Islatmak istediği gözlerimse eğer, boş ver be yağmur; onlar zaten ıslak..
Ayrılması ruhun neye bağlıysa bedenden, yollar gibi yıllarda ayıramaz seni benden..
Sevgiyle yoğrulmamışsa yüreğin, tekkede, manastırda eremezsin Bir kez gerçekten sevdin mi dünyada, cennetin cehennemin üstündesin....
Bir gün yağmura yakalanırsan ,benden kaçtığın gibi yağmurdan da kaç;çünkü bulutların arkasında kaybolan Aşkı için ağlayan benim...
Aşkını korumak için bir bağımlı olmaktan çok ,onu ruhlarınızın kumsalları arasında gidip gelen bir deniz yapın...
Ne olurdu bir yaprağın daha olsa! Bak sevmiyorum iste seni hain papatya!...
Aşk sözle baslar, dudak ile beslenir, dokuz ay sonra baba diye seslenir...
Umarım sevgime laik olmayan sen; ahım a kurban olmaya alışırsın... | |