Herşeyde biraz 2de1 - Tekil Mesaj gösterimi - Kim daha mutlu!
Konu
:
Kim daha mutlu!
Tekil Mesaj gösterimi
#
8
(
permalink
)
04-11-2007, 20:07
Çekolata
Hırslı 2de1'ci
dikkat çatlak var!
Rep gücü:
10
Rep derecesi:
Bunu insanlara bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum. “Geçmişte yaşayanlar bize göre daha mutluydu çünkü yaşadıkları zorluklar onları birbirine bağlıyordu” veya “Biz daha şanslıyız çünkü imkanlarımız geçmiştekine göre daha bol” dersek bir şeyi gözardı etmiş oluruz: Değişimi.Daha doğrusu bizim bu değişimin neresinde olduğumuzu.
Onlar ellerindeki imkanlarla mutlu olmaya çalıştılar, mutsuz olanları da vardı.Şimdi bizim yaptığımız şey de bunun aynısı.Üstelik bence mutlu olabilmek için eşit şartlara sahibiz.Bu bizimle veya onlarla ilgili değil, bizim ve onların yaşadığımız dönemi kabullenmiş olmamızla ilgili, koşullar ne olursa olsun.
Belki bugün bizim mutlu olmak için daha fazla çabalamamız gerekiyor. Mutsuz olmak için daha fazla sebebimiz var.Şimdi beni alıp 50 yıl öcesine veya 100 yıl sonrasına koysan hop diye, tabiki mutsuz olurum,yani kendimizi onların yerine koyarsak yaptığımız çıkarımlar yanlış olur. Fakat ben 50 yıl önce doğmuş ve o günün koşullarında o zamanın değişimini yaşamış olsaydım yine bugünkiyle aynı oranda mutlu olurdum.( Biliyorum çok karıştı, umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir
)
Kısaca şunu söylemek istiyorum aslında;
Hepimizin mutlu ve mutsuz olmak için eşit sebeplerimiz var, değişen zaman sebepleri değiştiriyor ama sebep miktarını değiştirmiyor. Eşit sayılırız yani.Değişen zaman bize artı ve eksiler getirdiği için "biz daha mutluyuz" veya "onlar daha mutluydu" demek biraz yanlış olur bence. ( Bu da kısa olmadı, daha kısacasını yazayım en iyisi
)
Kısaca
à
=
Çekolata
Açık Profil bilgileri
Çekolata - Özel Mesaj gönder
Çekolata - Daha fazla Mesajını bul