#17 (permalink)
30-03-2008, 04:32
|
Sevimli 2de1'ci
Kayıt: 19.11.2007 Yaş: 21 Mesajlar: 78 Rep gücü: 3 Rep derecesi:  |  | |  | | | Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Sözler kırıcı olduysa eğer özür dilerim. | Estağfurullah... Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Bu olay okuldan sonra değişiyor mu peki ? Hayır değişmiyor. Değişmiyor çünkü tam tersi oluyor. Erkek bir adım önde gidiyor.
Neden mi? Nedeni basit gibi birşey. Türkiye'deki iş hayatına bakıldığında erkek oranı fazla. İş imkanı bakımından da bayan kişi yerine erkek kişi seciliyor. Ama bazen de secilmiyor.
Peki neden böyle?
Bunu bende anlamadım. | Neden mi?
Anlatayım...
Kimse bir müddet sonra hamile kalıp, dokuz ay boyunca karnında çocuk taşıma, daha sonrada doğum, çocuk bakımı, hastalık ve benzeri nedenler ile işini aksatacak yahut işten ayrılacak kişilerin riskini almak istemez. Verimli olamayacağına kanaat getirdiğinden... Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Üzgünüm burdaki cümleden pek birşey anlamadım. Biraz açıklar mısınız? | Yukarıdaki yazdıklarınıza binaen yazmıştım... Kadınların yerine neden erkeklerin tercih edildiği ile ilgili... Kimse hamile olma ihtimali olan birini işe almak istemez. Genç bir kadın evlenecektir, yahut evlidir ve ileride çocuk doğuracaktır gibi ihtimaller gözününde bulundurulduğundan kadınların tercih edilme oranı erkeklere göre daha azdır. Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Bazı yerlerde haklısınız ama haklı olduğunuz yerlerde haksızlık payıda var. Düşüncem böyle. | Teşekkür ederim, düşüncenizi belirttiğiniz için... Alıntı: SeaBoy isimli üyeden alıntı
Şimdi ben sana durmadan delisin veya salaksın dersem deli veya salak olucak mısın? Hayır olmiyacaksın. Ama belki salak veya deli gibi görünmeye çalışacaksın bunu demiorum. Ne kadar dersem deyim sen salak veya deli değilsin. | Bu anlamlı hikayeyi sizinle paylaşmak istedim.
Buyrun...
Adamın biri çölde devesiyle yolculuk yaparken, çölün ortasında susuzluktan ölmek üzere olan birini görmüş. Devesinden inip adama su içirmiş. Suyu içip kendine gelen adam, yardım edeni döverek devesini almış ve onu çölde bırakmış. Çölde kalan adam arkadan, "Sakın bunu bir yerde anlatma" diye defalarca bağırmış. Merak edip çaldığı deveyle geri dönen hırsız bunu neden söylediğini sormuş. O da, "Sen bu olayı başkalarına anlatırsan bir daha kimse çölde susuz kalan birine yardım etmez. Böylece birçok insanın ölümüne neden olursun" demiş. | |  | |  |
Konu Sedem tarafından (30-03-2008 Saat 04:48 ) değiştirilmiştir..
|
| |